Jankar Profi MEDOVINKA Čeladenka 0,5 l Jankar tři medaile ze světa
Popis
Při svém prvním velkém zahraničním startu v roce 2019 se blýskl dvěma stříbrnými medailemi Ing. Karel Bojda, Ph.D., MBA z Čeladné svými medovinami Jankar Profi Čeladenka a Mandlová.
V roce 2024 získala bylinková spolu s čeladenkou medovinka bronzovou medaili a medovinka slunečnicová získala stříbro.
Mandlová medovina získala nejvyšší ocenění, a to PLATINOVOU CENU. Tentokrát v Americe.
A právě majitel společnosti Davinus, negociant Miroslav Majer, letos zastupoval Českou republiku v mezinárodní porotě soutěže.
Hodnocení se konalo ve dnech 19. – 24. srpna 2019 v prostorách biodynamického vinařství Longridge v samém srdci Cape Winelands ve městě Somerset West nedaleko Stellenbosche. K hodnocení bylo pozváno třicet hodnotitelů z dvaadvaceti zemí a sedmi kontinentů.
Při pohledu přes prosklenou stěnu degustační místnosti na stovky hektarů vinic v okolí Stellenbosche ohodnotila mezinárodní porota za šest dní více než dva tisíce vzorků vín a destilátů z celého světa, v šesti desítkách kategorií největší a nejprestižnější soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo International Wine and Spirits Awards.
„Od pondělí do soboty se hodnotila a v komisích diskutovala neskutečně ucelená kvalita soutěžních vzorků. O to cennější je úspěch vín z České republiky cennější. Rozdíly v hodnocení byly minimální, opravdu jen nuance ve vysoké kvalitě v dlouhotrvajících diskuzích,“ okomentoval průběh hodnocení Mirek Majer.
A ještě ředitelka soutěže Lorraine Immelman: „Hlavním smyslem soutěže Michelangelo Awards je poskytovat spotřebitelům nestranný názor na ta nejlepší víno a lihoviny na světě. Od zahájení v roce 1997 působilo v naší porotě více než 170 různých porotců ze 46 zemí. Ve svém 24. ročníku zůstává naše soutěž v Jižní Africe ojedinělá v tom, že všichni rozhodčí jsou jméno po jménu vybraní odborníci na víno a destiláty, kteří zastupují všech sedm kontinentů. Velmi si ceníme vysoké odbornosti českých hodnotitelů, kteří se soutěže již zúčastnili, i excelentní kvality českých a moravských bílých vín a výjimečných sladkých delikates.“