Cosmos® Burns 68 x 43 mm Hydrogelové náplasti na menší popáleniny 8 ks

Produkt Cosmos® Burns 68 x 43 mm Hydrogelové náplasti na menší popáleniny 8 ks z kategorie náplasti od výrobce Hartmann najdete na LekarnaIna.cz za 122 Kč. Celý popis 122 Kč Ověřit dostupnost

Popis

Hydrogelová náplast působí jako druhá pokožka. Tato náplast minimalizuje vznik puchýřů, nepropouští vodu a bakterie. Hydrogelový polštářek se neslepí s poraněným místem, proto je možné náplast snadno odstranit bez stržení primárně vytvořené hojící se vrstvy pokožky.

Vlastnosti: 

  • průhledná náplast pro lepší kontrolu poranění
  • hydrogelový polštářek mírní bolest a chladí
  • vlhký gel zabraňuje vysychání a tvorbě strupů
  • vydrží na ráně až 7 dní bez nutnosti výměny
  • při odstranění nehrozí odtržení hojící se kůže

Jak náplast funguje:

Náplast má speciální vrstvu hydrogelového materiálu, která reaguje se sekretem z rány, vytváří tak vlhký ochranný gel, díky kterému nevzniká strup a náplast nepřisychá k pokožce. Zároveň drží kůži vlhkou a urychluje proces hojení.

Použití: 

Náplast Cosmos se používá při ošetření popálenin a opařenin I. a II. stupně, pro které je velikostně uzpůsobená.

  1. Po vyjmutí náplasti z obalu aplikujte na suchou, čistou a nemastnou pokožku a ponechejte několik dní, než se začne náplast sama odlepovat.
  2. Poté vyměňte nebo odstraňte a zlikvidujte. 
  3. Na ránu před použitím neaplikujte žádný zásyp ani mast. 

Upozornění:

Jedná se o zdravotnický prostředek. Před použitím si vždy pečlivě přečtěte informace o přípravku a je-li součástí tak i návod k použití. 

Náplasti Cosmos na popáleniny se používají samostatně. Pro doléčení a po konzultaci s lékařem je možná kombinace s dalšími přípravky pro hojení.

Co je to popálenina?

Popálenina je poranění, které vzniká působením vysokých teplot na povrch těla. Hojení popálenin je velmi pomalé a bolestivé.

Popáleniny jsou nejčastěji způsobeny:

  • ohněm
  • elektřinou
  • kontaktem s horkým předmětem
  • nebo vroucí tekutinou

Zvláště u dětí dochází často k opařením horkou tekutinou při stržení ubrusu, stržením konvice nebo puštěním příliš horké vody z kohoutku. Podle závažnosti se popáleniny dělí do čtyř stupňů. Působením infekce nebo nevhodným ošetřením se může popálenina postupně „prohloubit“. Silné chlazení tekoucí vodou v prvních vteřinách po úrazu může snížit míru poškození až o jeden stupeň.

Pozor: Léčba rozsáhlejších popálenin vyššího stupně musí probíhat pod dohledem lékaře!

Ean: 4046871010782 Značka: Hartmann Prodejce: Mediskont
31320
Produktů
1067
Kategorií
2437
Značek